Warta

Apa klasifikasi kain?

Sing diarani kain nuduhake barang sheet sing digawe saka serat tekstil. Kain umum bisa diklasifikasikake miturut panggunaan lan cara produksi. Miturut tujuan kain bisa dipérang dadi telung kategori: tekstil sandhangan, tekstil hiasan, tekstil industri.

Tekstil kanggo sandhangan.

Tekstil kanggo sandhangan kalebu macem-macem kain tekstil sing digunakake kanggo nggawe sandhangan, uga macem-macem aksesoris tekstil kayata benang jahit, sabuk elastis, lapisan kerah, lapisan, lan rajutan, sarung tangan, kaos sikil, lan liya-liyane.

Tekstil hiasan.

Tekstil dekorasi luwih penting tinimbang tekstil liyane ing babagan macem-macem struktur, pola lan warna sing cocog, lan bisa diarani minangka jinis Seni lan kerajinan. Tekstil dekorasi bisa dipérang dadi tekstil njero ruangan, tekstil amben lan tekstil ruangan.

Tekstil industri.

Tekstil industri digunakake kanthi akeh ing macem-macem jinis, kayata kain alus, kain gun, kain filter, layar, langkah subgrade, lsp.

Ing ngisor iki minangka fitur rinci kain sing umum digunakake:

1. Kain katun

Katun minangka jeneng umum kanggo kabeh jinis tekstil katun. Iki digunakake kanggo nggawe mode, nganggo kasual, jeroan lan kaos. Kauntungane gampang digawe anget, alus lan cedhak awak, nyerep kelembapan, lan permeabilitas udara sing apik. Kerugiane gampang disusut, kisut, katon ora lurus lan apik banget, ing sandhangan kudu mesthi wesi.

2. Hemp

Hemp minangka jinis kain sing digawe saka rami, rami, ramie, goni, sisal, pisang lan serat tanduran rami liyane. Umume digunakake kanggo nggawe klambi santai lan digunakake, lan saiki digunakake uga kanggo nggawe klambi musim panas sing biasa. Kauntungane yaiku kekuatan dhuwur, nyerep lembab, konduksi panas, lan permeabilitas udara sing apik. Kerugiane ora kepenak dienggo, rupane kasar, kaku.

3. Sutra

Sutra minangka istilah umum kanggo macem-macem kain sutra digawe saka sutra. Kaya katun, duwe macem-macem jinis lan kepribadian sing beda. Bisa digunakake kanggo nggawe macem-macem sandhangan, utamane kanggo sandhangan wanita. Kaluwihane yaiku cahya, pas, alus, alus, berventilasi, warna-warni, sugih kemewahan, mulya lan anggun, kepenak dipakai. Kekurangane gampang kerut, gampang digunakke, ora kuwat, cepet luntur.

4. Wulu wulu

Wolen, uga diarani wol, minangka istilah umum kanggo kain sing digawe saka macem-macem jinis wol lan kasmir. Biasane cocog kanggo klambi resmi lan dhuwur kayata klambi, klambi, jas, lsp. Kauntungane tahan kerut lan tahan nyandhang, rasane tangan alus, elegan lan bening, elastis, anget sing kuwat. Kerugian utamane yaiku kesulitan ngumbah, ora cocog kanggo nggawe klambi musim panas.

5. Kulit

Kulit minangka sejenis kain wulu kewan sing digawe nganggo samak. Iki digunakake kanggo nggawe busana mode lan musim salju. Bisa dipérang dadi rong kategori: siji yaiku kulit, yaiku kulit sing diolah nganggo wol sing kepungkur. Sing nomer loro yaiku wulu, yaiku kulit nganggo wol sabuk sing wis diobati. Kaluwihan kasebut yaiku entheng, anget, elegan lan larang. Kerugiane yaiku larang, syarat panyimpenan lan keperawatan iku akeh, mula ora cocog kanggo popularisasi.

6. Serat kimia

Serat kimia minangka singkatan saka serat kimia. Yaiku jinis tekstil sing digawe saka senyawa molekul dhuwur. Umume, dipérang dadi rong kategori: serat buatan lan serat sintetis. Kauntungan sing umum yaiku warna sing cerah, tekstur alus, draping, mulus lan nyaman. Kerugiane yaiku resistensi nyandhang, tahan panas, nyerep kelembapan lan permeabilitas sing kurang, gampang deform nalika panas dadi panas, lan elektrostatik gampang diproduksi. Sanajan bisa digunakake kanggo nggawe macem-macem jinis sandhangan, level umume ora dhuwur, lan angel mlebu ing aula sing elegan.

7. Campuran

Campuran minangka jinis kain sing nggabungake serat alami karo serat kimia ing proporsi tartamtu, sing bisa digunakake kanggo nggawe macem-macem jinis sandhangan. Kauntungane ora mung nyerep kaluwihan katun, rami, sutra, wol lan serat kimia, nanging uga nyingkiri kekurangane dhewe, lan regane cukup sithik, mula mula populer.


Wektu kiriman: Apr-19-2021